Medische Instrumenten

Inleding
Voor het lesgeven in het gebruik van medische instrumenten heeft WIA Educational een aantal mogelijkheden beschikbaar, die hieronder verder worden toegelicht.

Bloeddrukmeter
Deze meter is geschikt voor een volautomatische meting aan de bovenarm. De bloeddrukmeter beschikt over een groot verlicht display, dat de bovendruk, onderdruk, hartslag, datum en tijd weergeeft. Het heeft een geheugen van 198 plaatsen. De meter is te koppelen aan de PC middels USB.

Oorthermometer
De oorthermometer meet de infrarode warmte van het trommelvlies en het omringende weefsel binnen enkele seconden. Het beschikt over een Feedback systeem dat bevestigt of de genomen meting nauwkeurig is. De meter heeft een geheugen, dat 8 gemeten temperaturen kan onthouden. De oorthermometer wordt geleverd inclusief oordopjes.

Vingerpulseoximeter
De vingerpulseoximeter is een zeer klein, lichtgewicht, draagbaar instrument dat het zuurstofgehalte in het bloed en de hartfrequentie meet. 
Het bijbehorende station dient om de meter op te laden. Daarnaast is het systeem voorzien van een RS232 interface voor aansluiting aan de computer.

WIA software
De presentatie van de gegevens en het gebruik van de WIA software is voor verschillende apparaten hetzelfde. Zo is de software naast de medische instrumenten ook toepasbaar op de dB-meter en andere dataloggers. Dit heeft als voordeel dat de leerling niet voor ieder apparaat een totaal andere applicatie voorgeschoteld krijgt. 

De bloeddrukmeter en de vingerpulseoximeter zullen zeer binnenkort ook zijn uit te lezen dmv de WIA software.Informatie aanvragen