Robotica

Inleiding De WIA Mover 4 is een robotarm die speciaal is ontworpen om aan de behoeften van scholen te voldoen. Deze WIA Mover 4 is uitermate geschikt voor het onderwijs. De voordelen zijn o.a. betaalbaar, educatieve software, uitgebreid lesmateriaal, complete installatie en ondersteuning. Hij biedt de juiste functionaliteit met een zeer hoge prijs-kwaliteitverhouding.

Inhoud De WIA Mover 4 robotarm kan geprogrammeerde scenario’s uitvoeren die dicht bij de praktijk staan, hij kan worden gebruikt als een vrij programmeerde robotarm en verbindt natuurkunde, wiskunde en informatica met de werkelijkheid! Met zijn vier assen kan hij vrij bewegen in de ruimte. Verschillende instrumenten kunnen worden bevestigd aan de flens, bijvoorbeeld twee vinger grijpers of een elektrische magneet ( optie). De grijper van de robot heeft een bereik van 550 mm en een maximaal hefvermogen van 500 g. De robot is ook handmatig te besturen via een gamepad (joystick). Zowel de Mover als de Joystick hebben een USB aansluiting. Tevens zijn er 8 digitale programmeerde poorten aanwezig

Constructie:Serial: vier servomotoren met overzetting, encoder en uC per joint
Gewicht /  Payload: 3.5 kg / 500 g
Reach:  550 mm incl. grijper
Comunncatie: USB, Intern CAN bij 20 Hz
Stroomvoorziening: 12V via netadapter, <60W
Digitale inputs: 3 digitale ingangen 12-24
Digitale outputs: 3 x 5V of 3 relaisuitgangen  30V / 500mA
Digitale outputs flens: 2 digital Outputs, 5V, +12V en GND voor de grijper
Software: CPRog (Windows), ROS (Linux)

Software De software bestaat uit een besturingselement en een programmeer-omgeving.  De software genereert een driedimensionale voorstelling die de positie en de afgelegde weg van het TCP (exacte punt in het midden van de grijper)simuleert.  Ook kan de arm middels dit simulatiebeeld bestuurd worden.

Andere besturingsopties zijn de motoren afzonderlijk aan te sturen of de coördinaten-waarden laten stijgen of dalen. De grijper neemt deze positie vervolgens aan gebruik makend van inverse kinematica, het proces waarmee uit een gewenste positie de toestanden of tijdfuncties voor de sturing van de actuatoren worden berekend.

Informatie aanvragen