Geschiedenis

De oorsprong van ons bedrijven gaat terug tot 1919, het jaar waarin Albert Widenhorn zijn Machines Werktuigen en Gereedschappenhandel N.V. vestigde aan de Leuvehaven in Rotterdam. Na het overlijden van Albert Widenhorn In 1944 kwam de dagelijkse leiding in handen van Cornelis Euser.

Na de oorlog ontwikkelde het bedrijf zich tot een leverancier van gereedschappen aan industriële bedrijven, met vestigingen in Rotterdam (linker- en rechter Maasoever), Tilburg, Middelburg en Tiel. In 1982 startte Bert Euser Widenhorn Industriële Automatisering, met de levering van CAD/CAM systemen aan de verspanende en plaatverwerkende metaalindustrie, alsmede opleidingssystemen voor het technisch en beroepsonderwijs.​

In het midden van de negentiger jaren van de vorige eeuw werd de overstap van mechanische gereedschappen naar digitale gereedschappen afgerond. Inmiddels is het familiebedrijf een bedrijvenfamilie geworden, waarbij Anco Euser zich met o.a. Widenhorn Industriële Applicaties heeft gespecialiseerd op de industrie en Bert Euser zich met o.a. WIA Educational heeft toegelegd op nieuwe technologieën voor het onderwijs in de meest brede zin.

In september 2019 hopen wij ons 100-jarig bestaan te vieren.