Winkel

Nieuw: Werken in de Winkel en Werken in de Logistiek

De methodes waarbij de praktijk centraal staat!

Praktijkmethode Bewijs van Vaardigheden omvat twee methodes voor praktijkvakken voor praktijkscholen, namelijk Werken in de Winkel en Werken in de Logistiek.

Veel praktijkscholen bieden de praktijkvakken aan en gebruiken de theorie als basis voor de lessen met af en toe een uitstap naar een praktijkopdracht.

Terwijl leerlingen in het praktijkonderwijs juist de behoefte hebben aan praktische lessen waarin zij hun talent en vaardigheden kunnen laten zien en ontwikkelen.

De twee praktische lesmethoden Werken in de Winkel en Werken in de Logistiek geven PRO-leerlingen de mogelijkheid om op hun eigen niveau en tempo zich te ontwikkelen in een zeer realistische leeromgeving. Het behalen van succeservaringen binnen de methode verhoogt de motivatie van de leerling om aan de slag te gaan.

Beide methodes omvatten een compleet programma met ruim 30 duidelijke opdrachten om leerlingen diverse competenties aan te leren waarbij de praktijk centraal staat. De theorie komt ook aan bod, maar de praktijk staat centraal. Leerlingen hebben de regie over hun eigen leerproces en de leerkracht kan fungeren als coach naast de leerling.

De methodes werken optimaal met een werkroosterbord (maatwerk) waarbij de leerlingen zelf mogen kiezen aan welke opdracht zij willen gaan werken. Het bord is optioneel, maar eigenlijk onmisbaar. Alles van de leerling wordt bewaard in een mooie portfoliomap waarin prestaties duidelijk worden voor leerling, ouders en leerkrachten.

Start het nieuw schooljaar goed en neem contact op met HBPROTRADE info@hbprotrade.nl voor meer informatie en/of kijk op www.hbprotrade.nl

Informatie aanvragen