Boek Op zoek naar de ziel van de zaak

 

Boek Op zoek naar de ziel van de zaak

  • OP ZOEK NAAR DE ZIEL VAN DE ZAAK     

Hoe de Rotterdamse technische handelsonderneming Widenhorn negen ontwrichtingen in de loop van honderd jaar heeft weten te overwinnen.

 

Dit is een ander boek geworden dan het jubileumboek over 100 jaar Widenhorn dat de auteur zeven jaar geleden is begonnen te schrijven. De ontdekking van het ‘familiearchief’ met honderden brieven en historisch onderzoek in zeven landen, geven een nieuwe kijk op de geschiedenis van de zaak Widenhorn.

 

De auteur kondigt in een van de eerste hoofdstukken aan, dat dit boek een atypische bedrijfsbiografie is. Het is ook een verslag van de zoektocht naar de ziel van de zaak.

 

De ziel die het voortbestaan van de zaak Widenhorn heeft bepaald, door het overwinnen van negen ontwrichtingen in de loop van die honderd jaar. De auteur heeft woord gehouden: de zoektocht is voltooid, het karakter van de zaak is blootgelegd en de resultaten zijn nu geboekstaafd tegen de achtergrond van de geschiedkundige context.

Het succes van de zaak is dat de ontwrichtingen stuk voor stuk zijn overwonnen en dat zo het honderdjarig bestaan in 2019 kon worden gevierd. 

Uitgave Wihold B.V. Rhoon, september 2019,                                                    hardcover 368 pagina’s

 

 

Boek(en) Op zoek naar de ziel van de zaak aanvragen