Nieuws


2de Open Huis WIA Educational en lancering Fiber Laser Metaal voor het onderwijs & Warmtepomptechnologie

Na de eerste succesvolle editie 11 mei jongstleden organiseert WIA Educational een tweede Open Huis op vrijdag 23 juni a.s. U bent van harte welkom om ons vrijblijvend te bezoeken en de nieuwste werkplekken in actie te zien. Dit doen we in samenwerking met en op locatie van onze partner van de WIA Fiber Laser Metaal in Hendrik-Ido-Ambacht. Uiteraard is de toegang geheel gratis en kunt u onder het genot van een hapje en een drankje kennis maken met al onze werkplekken. Via onderstaand formulier kunt u zich direct aanmelden en maakt u tevens kans op een 3D Printer.

Lees meer en meld u direct aan >>>


WIA Educational op de Nederlandse Metaaldagen

Voor het eerst zal WIA Educational aanwezig zijn op de Nederlandse Metaaldagen. Op stand C106 van zusterbedrijf Widenhorn, kunt u ons bezoeken voor alle informatie over onze Educatieve werkplekken voor techniek en technologie. U kunt de beurs kosteloos bezoeken en wellicht kunt u uw leerlingen meenemen om ze kennis te laten maken met de laatste stand van de (metaal)techniek.

Lees meer over onze deelname en vraag uw gratis toegangskaarten aan >>>


Nieuwe WIA Desktop laser

WIA Educational heeft een nieuwe werkplek gelanceerd; de WIA Desktop Laser! Deze lasermachine is ideaal voor het onderwijs, fablab’s, thuisgebruik en opstartende bedrijven. Voor het onderwijs is de machine compleet met lesmateriaal en onze uitstekende service! 

WIA Desktop Laser

De machine is een uitbreiding op onze BRM Platform lasers en is uitgerust met een 50 watt laserbron, rotatie-as, snijbed en software. Zo kunt u bijna alle materialen graveren, markeren en snijden! Meer informatie of een prijsopgave? Neem contact met ons op!

Tech Event Corlaer groot succes

Op 10 juni en 11 november 2022 stonden wij weer op het Tech event 2022 op het Corlaer college. Op 10 november 2023 zullen wij hier weer aanwezig zijn. Altijd een zeer geslaagde dag waar 450 leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool komen om aan de bedrijvenmarkt en verschillende workshops.

Tijdens de workshops konden de leerlingen kennismaken met alle vormen van de techniek.

Waaronder bij ons met de werkplek Laser Snijden en graveren. En de werkplek 3D printen.


WIA Educational biedt als onderdeel van Widenhorn een unieke schakel tussen industrie en onderwijs

Overname WIA Educational door Widenhorn
Anco, Bert en Henriëtte Euser tijdens het tekenen van het contract

Op 24 mei 2022 heeft Anco Euser de aandelen WIA Educational van zijn vader Bert overgenomen en daarmee komt dé specialist in Technische Educatieve werkplekken onder de vleugels van familiebedrijf Widenhorn. “Een moeilijke beslissing, maar uiteindelijk was het de enige juiste keuze”, vertelt Anco.

Lees het gehele artikel >>>