Nieuws

WIA Educational biedt als onderdeel van Widenhorn een unieke schakel tussen industrie en onderwijs

WIA Educational overgenomen door Widenhorn

Op 24 mei jongstleden heeft Anco Euser de aandelen WIA Educational van zijn vader Bert overgenomen en daarmee komt dé specialist in Technische Educatieve werkplekken onder de vleugels van familiebedrijf Widenhorn. “Een moeilijke beslissing, maar uiteindelijk was het de enige juiste keuze”, vertelt Anco.

Het productportfolio dat WIA Educational heeft ontwikkeld sluit perfect aan bij de denkbeelden van de jeugd met bijvoorbeeld VR technologie, 3D printing, programmering, simulatoren en drones. Er zijn zelfs al lesprogramma’s in ontwikkeling voor warmtepomptechnologie, zonnepanelen en Smart Homes. Voor metaalopleidingen is een breed pakket aan software oplossingen beschikbaar aan Courseware voor Technisch Tekening Lezen en Plaatbewerking, CAM-Trainers en zelfs een virtuele lassimulator. Naast de software is een breed pakket aan educatieve machines beschikbaar voor graveren, frezen, laser-, water- en plasmasnijden, gecombineerd met een uniek en compleet lespakket, inclusief lespakket en software. Daarbij kan de CADCAM software van Widenhorn ook voor deze educatieve doeleinden worden toegepast. Al met al liggen er mooie kansen. Door de synergie tussen Widenhorn en WIA Educational kunnen die kansen veel beter benut worden. De kennis van industrie en educatie worden optimaal gecombineerd. 

Klik hier om het gehele artikel te lezen >>>

WIA Educational toont educatieve oplossingen tijdens Landelijke Dag Platform vmbo BWI

WIA Educational is ook op de 22e Landelijke Dag vmbo BWI aanwezig met passende educatieve oplossingen als lasersnijden, CNC-frezen en 3D printen. Deze dag vindt deze keer plaats in Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn. Na in september in het Spoorwegmuseum het schooljaar gestart te zijn, gaan we nu samen met u er op woensdag 1 juni weer een fantastische dag van maken!

We nodigen u van harte uit de inspirerende en informatieve Landelijke Studiedag BWI bij te wonen op:

Woensdag 1 juni a.s. in Vogelpark Avifauna, Hoorn 59, Alphen aan den Rijn

Aanmelden kan op de website van vmbo BWI. U bent welkom op de Landelijke Studiedag vanaf 9:15. De opening is om 10.00 uur en de dag duurt tot 16:15.

Graag tot ziens op 1 juni in Alphen aan den Rijn. We ontmoeten u graag!


Tech Event Corlaer groot succes

Op 30 november hebben wij meegedaan met het Tech event op het Corlaer college. Een zeer geslaagde dag waar 450 leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool meegedaan hebben aan de bedrijvenmarkt en verschillende workshops.

Tijdens de workshops konden de leerlingen kennismaken met alle vormen van de techniek.

Waaronder bij ons met de werkplek Laser Snijden en graveren. En de werkplek 3D printen.