Logicsim Verkeersplein

Inleiding
Elektro-plc’s worden breed toegepast in de industrie. Van simpele cilinders tot lopende band-systemen. Deze elektro-pneumatische schakelingen worden aangestuurd door Programmable Logic Controllers (PLC’s).

Het ontwerpen, programmeren en simuleren van elektro-schakelingen en PLC’s geschiedt m.b.v. computer programma’s. Het gebruik van een dergelijk programma leidt tot lagere kosten. Schakelingen kunnen sneller worden ontworpen, het risico op programmeer-fouten wordt gereduceerd en materiaalkosten worden geminimaliseerd.

Upgrade TIBBLTO Verkeersplein
Veel scholen zijn nog steeds in het bezit van het FESTO Verkeersplein uit het TIBBLTO project. Het verkeersplein werkt nog, maar de bijbehorende PLC of software is te zeer verouderd om de werkplek goed te gebruiken. Veel scholen zijn op zoek naar een oplossing om deze werkplek weer in te kunnen zetten.

WIA Educational biedt de oplossing voor dit probleem. Met onze LogicSIM software en een Mitsubishi MELSEC PLC kan deze werkplek op eenvoudige en goedkope wijze geactualiseerd worden. Het FESTO Verkeersplein blijft behouden en kan weer als werkplek worden ingezet. Dit is een enorme kostenbesparing, u hoeft immers geen nieuw hardwaremodel aan te schaffen.

WIA Educational Verkeerspein
Ook heeft WIA Educational een geheel nieuw Verkeersplein ontwikkeld. Dit verkeersplein is compact gehouden, waardoor het in ieder lokaal eenvoudig te plaatsen is.

 

Hoe werkt WIA Logicsim Verkeersplein?
WIA LogicSIM Verkeersplein software is een module van de WIA LogicSIM software. De schakeling van het Verkeersplein kan worden opgebouwd of in één geheel geïmporteerd worden. De componenten selecteert u uit de bibliotheken en plaatst u op het werkscherm. Vervolgens verbindt u de componenten met leidingen en bedrading. Tevens kunt u in LogicSIM Verkeersplein de schakeling laten aansturen door een PLC. De PLC kunt u programmeren middels logische poorten. Als alle componenten en verbindingen geplaatst zijn, kan de schakeling worden gesimuleerd. Op deze wijze kunt u controleren of de schakeling op correcte wijze zal werken. Uiteindelijk kunt u met de LogicSIM Verkeerplein software het hardwaremodel aansturen. Met één druk op de knop zal de ontworpen schakeling worden verstuurd naar het hardwaremodel.

Waarom WIA Logicsim Verkeespein gebruiken?
LogicSIM is een eenvoudig, Windows georiënteerd electro-plc software pakket.
• Eenvoudig opbouwen van een elektro-pneumatisch schema.
• Uitgebreide bibliotheken met pneumatische componenten.
• Ontwerpen en simuleren in één scherm. Bij een simulatie wordt de werking tijdens het ontwerpen van het schema visueel gemaakt.
• Mogelijkheid tot PLC programmeren met logische poorten.
• Software site licentie. U koopt een licentie voor een onbeperkt aantal computers per locatie.
• Door de eenvoudige opbouw toegankelijk voor cursisten van elk niveau.
• Mogelijkheid tot netwerkversie voor eenvoudiger beheer van het programma.Informatie aanvragen