SpaceClaim 3D ontwerpen

Inleiding SpaceClaim is een 3D CAD pakket dat onder andere in Amerika al jaren een sterke marktpositie heeft, maar in Nederland nog tamelijk onbekend is. Maar hier komt snel verandering in.​ SpaceClaim is een professioneel 3D CAD Pakket, maar is desondanks zeer gemakkelijk in gebruik. De term CAD for Dummies is hier dan ook zeker op z’n plaats. Zonder enige voorkennis van CAD kun je reeds met het programma aan de slag. Inhoud SpaceClaim is zoals gezegd zeer gemakkelijk in gebruik en dus erg geschikt voor het onderwijs. Het pakket werkt op basis van simpele ‘pull’ en ‘push’ handelingen en binnen enkele stappen heeft u reeds een 3D ontwerp op het scherm. SpaceClaim wordt geleverd inclusief lesmateriaal, waarmee leerlingen stap-voor-stap een ontwerp in 3D leren op te tekenen. Het ontwerp kan vervolgens als Solid in een CAM pakket worden ingelezen. Dit kan bijvoorbeeld met Edgecam, waar vervolgens het ontwerp kan worden bewerkt en de CNC-machine kan worden aangestuurd. WIA Educational biedt hiervoor een complete oplossing:
Het optekenen en bewerken van het model in SpaceClaim. Ook kan een bestaande Solid In SpaceClaim worden ingelezen.
De Solid van de afbeelding uit SpaceClaim kan vervolgens in Edgecam worden ingelezen. Hier kan de Solid desgewenst nog worden bewerkt.
Vervolgens kan het model door middel van een 3D machinesimulatie van de Roland MDX 15 ( of een andere CNC-machine ) worden gesimuleerd en gecontroleerd op eventuele fouten.
Edgecam stuurt hierna de Roland MDX 15 ( of een andere CNC-machine ) aan en het ontwerp wordt uitgefreesd.

Trackback van jouw site.

panart

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.