WIA Home/crosstrainer

Inleiding
WIA Educational biedt het onderwijs twee typen modellen aan. Er kan gekozen worden voor een home- of een crosstrainer. Voor beide modellen geldt dat de bijgeleverde software hetzelfde is. Het verschil zit puur in het type model.

Op de elektronische monitor van beide modellen zijn de volgende waarden af te lezen: snelheid,omwentelingen per minuut, afstand, trainingstijd, calorieverbruik, watts en hartslag.

In de bijgeleverde software kan afhankelijk van de opdracht gekozen worden uit drie programma’s:
• Wedstrijd
• Medisch
• Fitness

In het wedstrijdprogramma kunnen leerlingen het tegen elkaar opnemen. Tijdens het voltooien van de oefening kan de student de snelheid en de reeds afgelegde afstand aflezen. De behaalde scores worden vervolgens opgeslagen in een topscorerslijst.

In het medisch georiënteerde programma kan de student tijdens de oefening het verloop van zijn/haar hartslag en bloeddruk volgen (de hartslag- en bloeddrukmeter zijn niet inbegrepen).

Bij het onderdeel fitness kan de student kiezen uit één van de twaalf beschikbare programma’s. Daarnaast kan gekozen worden voor een hartslag gestuurd programma of de student kan zelf een programma ontwerpen.Informatie aanvragen