Snijden

Inleiding WIA PlotterSIM is erop gericht de leerling de basisprincipes van het CADCAM ontwerpproces bij te brengen. WIA Educational levert voor deze werkplek software en hardware. WIA PlotterSIM is een CAM graveerprogramma dat speciaal ontwikkeld is voor het onderwijs. Stapsgewijs wordt het ontwerpproces doorlopen, van tekening tot simulatie / productie.

Inhoud WIA PlotterSIM is een eenvoudig CAM programma met uitgebreide mogelijkheden. Het is opgebouwd uit drie modules;

Geometriemodule (CAD); in deze module wordt het te bewerken product opgetekend. • Optekenen van het product m.b.v. lijnen, bogen, punten, tekst en standaardgeometrieën • Afschuinen en afronden van geometrieën • Importeren van AutoCAD tekeningen in DXF-formaat • Zoom, scroll functies via werkscherm en muis

CAMmodule; in deze module worden de bewerkingparameters (materiaal, gereedschap en bewerkingen) ingevoerd, alsmede de CNC-code gegenereerd. Simulatiemodule; in deze module wordt het gemaakte CNC bestand gesimuleerd. Vanuit de simulatiemodule wordt de communicatie met machine tot stand gebracht. De leerling doorloopt deze modules stap-voor-stap met behulp van het meegeleverde lesmateriaal. Op deze wijze wordt het CADCAM ontwerpproces doorlopen. Van tekening naar simulatie en de uiteindelijke productie. De hardware die geleverd wordt voor CAM Graveren is de Roland MDX-15 of MDX-20. De Roland Graveermachine kan naast graveren ook 3D frezen. De machine zelf is voorzien van een beschermkap met beveiliging. Een minimum aan knoppen zorgt ervoor dat de machine zeer gebruiksvriendelijk is. Daarnaast kan optioneel een machinekap worden toegepast.

Belangrijk om te onthouden WIA PlotterSIM is een eenvoudig CAM graveerprogramma met een Windows interface. • WIA PlotterIM is speciaal ontwikkeld voor educatieve doeleinden • Door de opbouw van WIA PlotterSIM wordt het CADCAM ontwerpproces stapsgewijs doorlopen • Compatible met verschillende besturingssoftware ( Windows NT, Windows XP, Vista, Windows7) • Meegeleverd lesmateriaal waarmee leerlingen zelfstandig stap-voor-stap een product kunnen ontwerpen • Laag instapniveau • Software site licentie. U koopt een licentie voor een onbeperkt aantal computers per locatie • Netwerkversie voor eenvoudiger beheer van het programma

Wia Snijplotter Roland GS-24 De GS-24 is een semi-professionele snijplotter die populair is bij beginnende signmakers en bij bedrijven die zelf hun snijwerk uitvoeren. Voorbeelden hiervan zijn textielbedrijven die flock en flex snijden en openbare instellingen die hun eigen signalisatie maken. De GS-24 (mediabreedte tot 70cm) is erg eenvoudig in gebruik en kan dankzij zijn servomotor tot 500mm per seconde met een weergaloze precisie uitsnijden. Voertuigreclame, signalisatie, stickers, sjablonen en zelfs betrekkelijk dunne lijnen worden perfect uitgesneden.

Prints uitsnijden De snijplotters zijn voorzien van een optisch detectiesysteem dat geprinte paskruisen herkent. U kunt dus professionele prints maken met uw printer en de contouren achteraf uiterst nauwkeurig uitsnijden met uw snijplotter. Dit is een zeer gunstige print- en snijoplossing voor mensen die al een printer in hun bezit hebben. Anderen hebben baat bij een toestel dat printen en snijden combineert.

Informatie aanvragen