Logicsim Boorunit

Inleiding
Elektro-pneumatiek en mechatronica wordt breed toegepast in de industrie. Van simpele cilinders tot lopende bandsystemen. Deze elektro-pneumatische schakelingen worden aangestuurd door Programmable Logic Controllers (PLC’s). Het ontwerpen, programmeren en simuleren van elektro-pneumatische schakelingen en PLC’s geschiedt m.b.v. computer programma’s. Het gebruik van een dergelijk programma leidt tot lagere kosten. Schakelingen kunnen sneller worden ontworpen, het risico op programmafouten wordt gereduceerd en materiaalkosten worden geminimaliseerd.

WIA LogicSIM Boorunit is geschikt voor het onderwijzen van deze toepassingen. Het hardwaremodel van de boorunit zoals hieronder afgebeeld kan echter niet meer worden geleverd. Mocht u al in het bezit zijn van de boorunit kan u kiezen voor de upgrade zoals hieronder staat beschreven. Als alternatief hardwaremodel kan gekozen worden voor de WIA Appelboor en het WIA Mechatronicamodel. Upgrade TIBBLTO boorunit

Veel scholen zijn nog steeds in het bezit van de FESTO boorunit uit het TIBBLTO project. De boorunit werkt nog, maar de bijbehorende PLC of software is te zeer verouderd om de werkplek goed te gebruiken. Veel scholen zijn op zoek naar een oplossing om deze werkplek weer in te kunnen zetten.

WIA Educational heeft de oplossing voor dit probleem. Met de WIA LogicSIM software en een Mitsubishi MELSEC PLC kan deze werkplek op eenvoudige en goedkope wijze geüpgrade worden. De FESTO boorunit blijft behouden en kan weer als werkplek worden ingezet. Dit is een enorme kostenbesparing, u hoeft immers geen nieuw hardwaremodel aan te schaffen.

Hoe werkt WIA LogicSIM Boorunit?
WIA LogicSIM Boorunit software is een module van de WIA LogicSIM Pneumatiek software. De schakelingen van de boorunit kunnen los worden opgebouwd of in één geheel geïmporteerd worden.

De componenten selecteert u uit de bibliotheken en plaatst u op het werkscherm. Vervolgens verbindt u de componenten met leidingen en bedrading. Tevens kunt u in LogicSIM Boorunit de schakeling laten aansturen door een PLC. De PLC kunt u programmeren middels logische poorten.

Als alle componenten en verbindingen geplaatst zijn, kan de schakeling worden gesimuleerd. Op deze wijze kunt u controleren of de schakeling op correcte wijze zal werken. Uiteindelijk kunt u met de WIA LogicSIM boorunit de werkelijke schakeling aansturen. Met één druk op de knop zal de ontworpen schakeling naar het hardwaremode worden gestuurd.

Waarom LogicSIM Boorunit gebruiken?
LogicSIM is een eenvoudig, Windows georiënteerd elektro-pneumatisch softwarepakket.
• Eenvoudig opbouwen van een elektro-pneumatisch schema.
• Uitgebreide bibliotheken met pneumatische componenten.
• Ontwerpen en simuleren in één scherm. Bij een simulatie wordt de werking tijdens het ontwerpen van het schema visueel gemaakt.
• Mogelijkheid tot PLC programmeren met logische poorten.
• Software site licentie. U koopt een licentie voor een onbeperkt aantal computers per locatie.
• Door de eenvoudige opbouw toegankelijk voor cursisten van elk niveau.
• Mogelijkheid tot netwerkversie voor eenvoudiger beheer van het programma.

Wie maken er gebruik van LogicSIM Boorunit?
LogicSIM Boorunit wordt door VMBO scholen gebruikt die in het bezit zijn van een boorunit uit het TIBBLTO project. Enige voorkennis van elektro-pneumatische componenten is vereist.

Complete leerplek Boorunit
WIA Educational biedt complete leerplekken voor het technisch onderwijs aan. Naast de LogicSIM Boorunit software bieden we ook documentatie aan. De documentatie bestaat uit handleidingen, werkboeken en antwoordenboeken. De leerlingen kunnen m.b.v. de documentatie zelfstandig een schakeling ontwerpen en simuleren. Met deze leerplek kunnen scholen ruimschoots voldoen aan de eindtermen die o.a. gelden voor het VICTO® project, Techniek breed en Technologie voor de Gemengde leerweg in het VMBO.Informatie aanvragen