Metal lasers

De Metaal lasers zijn net als onze lijnen CO2 en Portaal lasers geschikt voor het lasersnijden en lasergraveren van vele soorten materialen. Ook hier wordt gebruik gemaakt van een CO2 buis, waardoor dezelfde range aan producten bewerkt kunnen worden.

Echter, door de toevoeging van zuurstof en een speciale laser kop kunnen onze metaal lasers ook staal tot een dikte van 1,2 mm snijden. Dit zorgt dan ook voor extra mogelijkheden t.o.v. van een normale CO2 lasermachine.

De BRM Metaallasers zijn zowel in een gesloten tafel variant te verkrijgen als ook in portaalmodel. Afhankelijk van de gewenste tafelmaat zou hierin dan ook de afweging moeten liggen welke machine voor u de meest geschikte is.

Wat is een Co2 Laser?

Voor alle CO2 Lasermachines gelden een aantal kernwaarden, namelijk de veelzijdigheid dat de lasermachine biedt, de precisie waarmee de co2 laser de opgegeven opdracht uitvoert en gebruiksgemak van de besturing van de technologie Deze aspecten zorgen ervoor dat een CO2 lasermachine een geschikte toevoeging zal kunnen zijn voor menig bedrijf. Maar waar zitten de verschillen in de lasermachines en waar moet de keuze van af hangen?

Wat is een Co2 lasermachine?

Een CO2 laser is gebaseerd op een mengsel van CO2. Deze scheikundige benaming staat tevens bekend onder de naam koolstofdioxide en wordt gemengd met de gassen: waterstofgas, helium en stikstofgas. Dit gasmengsel wordt door middel van elektriciteit gestimuleerd. De moleculen, die zijn ontstaan uit stikstof, worden met behulp van de elektriciteit in trilling gewekt. De stikstof raakt de energie niet kwijt aan de fotonen, omdat het homonucleair is. De gas helium draagt bij aan gasvorming die door de warmte vrijkomt van de elektrische ontlading. Hierdoor wordt de toestand van de CO2 moleculen aan het einde van het proces teruggekeerd naar de neutrale toestand. Onze CO2 lasermachines beschikken over een laser met een golflengte van 10,6 micrometer. Aangezien de Co2 lasermachines beschikken over een golflengte van ruim 10 centimeter zijn geschikt voor het bewerken van bijna alle materialen. Door deze manier van laseren hebben de CO2-lasers de voordeligste prijzen.Informatie aanvragen