Complete werkplekken voor (beroeps)onderwijs, R&D, fablab & kleine werkplaats live op de Technishow

Sinds anderhalf jaar maakt WIA Educational onderdeel uit van de Widenhorn Groep. Na een uitdagende periode zijn er al inmiddels mooie ontwikkelingen van binnen het bedrijf en is er een synergie ontstaan tussen beide bedrijven. Zo zijn er complete werkplekken gelanceerd voor de maakindustrie als Fiberlasersnijden, Warmtepomptechniek, Desktop 5-assig frezen, Desktop Watersnijden en 3D Scannen.

WIA Educational is dé specialist op het gebied van technische werkplekken voor het Praktijkonderwijs, VMBO, ROC, Hogescholen, Basisscholen, Fablabs en Makerspaces. De variëteit in werkplekken is door alle ontwikkelingen enorm van 3D printen tot Programmeren en van Fiberlasersnijden tot Virtueel Lassen. Alle werkplekken zijn uitgerust met software, implementatie, training, service en kant-en-klaar lesmateriaal voor docenten en leerlingen.

Kinderen enthousiast maken voor techniek en voorbereiden op industrie

De maakindustrie heeft een structureel tekort aan personeel en de scholen hebben tekort aan instroom, al stijgt deze gelukkig inmiddels wel weer. Door de ontwikkeling van nieuwe werkplekken voor de maakindustrie die zowel aansluiten bij de huidige generatie leerlingen als bij de industrie, probeert WIA dit gat met succes te dichten. De werkplekken zijn inzetbaar op scholen, maar ook bij bedrijfsscholen en kleine werkplaatsen.

WIA Werkplek Fiberlaser

Een van deze unieke werkplekken is de WIA Werkplek Fiberlaser Metaal. Deze werkplek is onderdeel van de werkplekken voor Maakindustrie (waaronder Virtueel Lassen, 3D CAD, 5-assig Frezen, 3D Scannen & 3D Printen) en biedt een unieke complete werkplek, inclusief hoogwaardige CNC-machine, industriële software voor educatief gebruik, kant-en-klaar lesmateriaal, scholing en ondersteuning van de leraren en gebruikers. Deze werkplek kan daardoor ingezet worden op iedere (bedrijfs)school! De kennis van industrie en educatie is voor het eerst gecombineerd om tot dit unieke concept te komen. De Fiberlaser is compact, zodat het in ieder school, fablab, makerspace en kleine werkplaats geplaatst kan worden. Daarnaast voldoet het aan de hoogste veiligheidseisen. Op de stand van WIA Educational is de werkplek compleet in actie te zien.

Schakel tussen opleiding en industrie

Het productportfolio dat WIA Educational heeft ontwikkeld sluit perfect aan bij de denkbeelden van de jeugd met bijvoorbeeld VR technologie, 3D Scannen & Printen, programmering, simulatoren, SmartHome en drones. Er zijn zelfs al lesprogramma’s voor warmtepomptechnologie. Voor metaalopleidingen is een breed pakket aan software oplossingen beschikbaar aan Courseware voor Technisch Tekening Lezen en Plaatbewerking, CAM-Trainers en zelfs een virtuele lassimulator. Ook deze lassimulator kunt u op de stand van WIA Educational zelf proberen. Naast de software is een breed pakket aan (educatieve) machines beschikbaar voor graveren, frezen, laser-, water- en plasmasnijden, gecombineerd met een uniek en compleet lespakket, inclusief lespakket en software.

WIA Educational op de TechniShow

Op stand 7.C001 heeft WIA Educational een eigen gedeelte op de stand van Widenhorn. Op de stand zijn o.a. de WIA Werkplek Fiberlaser, WIA Werkplek Virtual Lassen en WIA Werkplek 5-assig frezen te zien. Daarnaast is alle software en lesmateriaal te bekijken. Voor iedereen die interesse heeft in de huidige stand van Techniekonderwijs is een bezoekje aan de stand meer dan de moeite waard. 

Met deze link kunt u zicht kosteloos registreren